Runboard.com
You're welcome.
Runboard Extra! The Runboard Directory Runboard Knowledge Base

Ugly blue checkboxes in Chrome since the last update? checkbox

See how to fix it here!

Chat room Runboard Knowledge Base (wiki) Search Facebook Twitter





runboard.com       You are not logged in.

Page:  1  2 

 
Wij Nederlanders Profile
Live feed
Blog
Friends
Miscellaneous info

Registered user

Registered: 02-2020
Posts: 5
Karma: 0 (+0/-0)
Reply | Quote
New members don't get email


Hi there,

I'm having new members (at last) but they don't get the email they need to log-in on the message board?

Any idea how to fix that?
This way new members never get on-line.

Thanks in advance!

Greetz, Ton.

Last edited by Wij Nederlanders, 6/14/2020, 11:38 am


---
Wij Nederlanders
6/14/2020, 7:50 am Link to post Email Wij Nederlanders   PM Wij Nederlanders Blog
 
Wij Nederlanders Profile
Live feed
Blog
Friends
Miscellaneous info

Registered user

Registered: 02-2020
Posts: 5
Karma: 0 (+0/-0)
Reply | Quote
Re:


New members do get the screen with Congratulations, your account is ready.
An email with an activation link is send.....etc.

But no email is received. Not in spam also.
Done twice no bij someone who wants to get online but no succes until now.

I did make a testaccount myself and did get the activation link in my spanfolder.

Anyone with the solution?

---
Wij Nederlanders
6/14/2020, 11:38 am Link to post Email Wij Nederlanders   PM Wij Nederlanders Blog
 
takeshifan2009 Profile
Live feed
Blog
Friends
Miscellaneous info

The drunken vampire

Registered: 04-2020
Location: Namibia
Posts: 92
Karma: 0 (+0/-0)
Reply | Quote
Re: New members don't get email


Did you make sure you used your email account you use in Google or Any other mail like Hotmail? If you did try double checking. emoticon

---
Sumotori Dreams, Goofball Goals and Tricky Truck(literally)


6/14/2020, 12:41 pm Link to post Email takeshifan2009   PM takeshifan2009 Blog
 
Wij Nederlanders Profile
Live feed
Blog
Friends
Miscellaneous info

Registered user

Registered: 02-2020
Posts: 5
Karma: 0 (+0/-0)
Reply | Quote
Re: New members don't get email


Making the account was done with a Google account. That's not wrong I guess?

---
Wij Nederlanders
6/14/2020, 1:55 pm Link to post Email Wij Nederlanders   PM Wij Nederlanders Blog
 
takeshifan2009 Profile
Live feed
Blog
Friends
Miscellaneous info

The drunken vampire

Registered: 04-2020
Location: Namibia
Posts: 92
Karma: 0 (+0/-0)
Reply | Quote
Re: New members don't get email


There might be a typo somewhere, double check and see if the email you typed in is spelled correctly. emoticon

If it is then you good to go, if not I will need an administrator to help... emoticon

---
Sumotori Dreams, Goofball Goals and Tricky Truck(literally)


6/14/2020, 2:39 pm Link to post Email takeshifan2009   PM takeshifan2009 Blog
 
Wij Nederlanders Profile
Live feed
Blog
Friends
Miscellaneous info

Registered user

Registered: 02-2020
Posts: 5
Karma: 0 (+0/-0)
Reply | Quote
Re:


The problem is, there are to people who want to come online and both didn't get the email.
As said, I didn't have that problem with my testaccount I made as a complet new account.
But 2 persons at the same time?

I am the administrator of the Wij Nederlanders message board so hopefully I will do?
Only for today not anymore, I have to go in a few minutes. But somewhere tomorrow, after work?

Thanks so far for you help!

---
Wij Nederlanders
6/14/2020, 3:00 pm Link to post Email Wij Nederlanders   PM Wij Nederlanders Blog
 
Susa Profile
Live feed
Blog
Friends
Miscellaneous info

Global Administrator


Registered: 07-2006
Location: Oχάιο
Posts: 3761
Karma: 106 (+115/-9)
Reply | Quote
Re:


Hi! I am going to get some help for you. This is not an issue I can fix, but hopefully it can be figured out soon.

---


SS eH PF
6/14/2020, 3:54 pm Link to post PM Susa Blog
 
Lesigner Girl Profile
Live feed
Blog
Friends
Miscellaneous info

Global Administrator
Head of Runboard staff

Registered: 11-2005
Posts: 25448
Karma: 425 (+478/-53)
Reply | Quote
Re: Re:


quote:

Wij Nederlanders wrote:

New members do get the screen with Congratulations, your account is ready.
An email with an activation link is send.....etc.

But no email is received. Not in spam also.
Done twice no bij someone who wants to get online but no succes until now.

I did make a testaccount myself and did get the activation link in my spanfolder.

Anyone with the solution?



If you received the activation when you did a test, then the problem must be on their end.

quote:

Making the account was done with a Google account. That's not wrong I guess?


Did they use Google? Or only you? Did they check their spam folder? If it isn't in spam, maybe their email provider blocked it?

You could try this:
1) create their accounts for them, using your email address,
2) change the email addresses on their accounts to their addresses,
3) send them their passwords, and
4) instruct them to change their passwords once they are logged in.

Alternatively, they can contact us through our Facebook page, and we can try to help them directly.

---
Runboard Knowledge Base
Runboard Support Forums
Find other message boards
6/14/2020, 4:53 pm Link to post Email Lesigner Girl   PM Lesigner Girl Blog
 
Wij Nederlanders Profile
Live feed
Blog
Friends
Miscellaneous info

Registered user

Registered: 02-2020
Posts: 5
Karma: 0 (+0/-0)
Reply | Quote
Re:


One did use his Google account, the other didn't. But he did made an account earlier, forgot the password and made a new account.
The first time that just worked out fine.

The other did first try with another provider, second time with an Google account.
Both checked their spamfolder as I suggested to them but there was no email with link from Runboard.

I'm trying to run an open forum here, were everybody can login and make an account. Responding to a posting can be set as one way of logon and making an account isnt'it?
That's the option I'm having.

If the forum starts to run you mean I have to try making accounts for people by hand?
Good be in the most wild idea for 17 million Dutch that are made at our politicians.

But you are right. If I did get the email with the activation link, they should to.
Thanks, I will try to log them on myself and change the security settings.

---
Wij Nederlanders
6/17/2020, 12:29 pm Link to post Email Wij Nederlanders   PM Wij Nederlanders Blog
 
Lesigner Girl Profile
Live feed
Blog
Friends
Miscellaneous info

Global Administrator
Head of Runboard staff

Registered: 11-2005
Posts: 25448
Karma: 425 (+478/-53)
Reply | Quote
Re: New members don't get email


Yes, if you received your activation, they should, too. Several other accounts have also been created, activated, and used in the last few days.

After you create these accounts for your members and change the email to theirs, if they don't receive the email they're supposed to receive to confirm that change, let us know.

---
Runboard Knowledge Base
Runboard Support Forums
Find other message boards
6/17/2020, 10:15 pm Link to post Email Lesigner Girl   PM Lesigner Girl Blog
 


Add a reply

Page:  1  2 



You are not logged in (login)